close
Parking facilities

Oakhill Veterinary Center Set to Expand to Goosnargh Premises

Site location Photo: Google Maps

Plans have been submitted for the construction of a two storey veterinary building (use class E) which will support the current use of Oakhill Veterinary Center on Langley Road through the provision of new facilities and the reconfiguration and to the extension of the existing car park.












Advertising

The application site is in open countryside and in a split zone between Broughton and Goosnargh. Currently the site is used as a grass paddock in association with the veterinary centre.

The proposed development will support ongoing operations at the veterinary center by providing suitable accommodation for the team of farm vets.

The center continues to grow and invest due to nearby growth of new housing. Along with this expansion, additional and more functional parking is needed to support staff and visitors across the site.

Read more: Greenpeace Preston holds sale to tackle ‘industrial fishing frenzy’

Oakhill Veterinary Center at Goosnargh Pic: Google Maps
Oakhill Veterinary Center at Goosnargh Pic: Google Maps

To support the continued use of the center during the development works, porta-cabins were approved on site for a period of three years as part of a previous planning application.

A total of 61 new parking spaces will be provided, including three electric charging spaces and six spaces for people with reduced mobility

Existing vehicle access to Langley Lane would not be affected by the proposals.

Read more: City of Preston’s twinning partnership renewed

Cassidy and Ashton’s planning statement on behalf of Oakhill Veterinary Centre, said: ‘The design of the building seeks to complement its surroundings and make the most of the land available.

“The building will be two-storey with a maximum height of 9.8m.

“The length of the building would be 20.015m and the width 16.190m. The interior floor space on both floors amounts to 602.6 m².

“It is considered that the building would be seen in the context of the surrounding buildings on the site and would not appear incongruous.”

Read more: See the latest news and headlines from Preston

admin

The author admin